Lukaisin tässä pari päivää sitten jonkun lehtijutun, jossa oli ihmiset saaneet kertoilla omia outoja makumieltymyksiään, tyyliin maksalaatikkoa ei voi syödä ilman mansikkahilloa jne...hauska artikkeli, jonka jälkeen jäin itsekin miettimään vastaavia omalta kohdaltani. Jokaisella ihmisellä varmaan on ne omat, oudot pikku tapansa ja mieltymyksensä, jotka ei ehkä itsestä tunnu niin oudoilta, mutta joita ilman elämä olisi niin erilaista...Itseltä tuli nyt lähinnä mieleen tällaisia juttuja...

Paahtoleipää tehdessä ja siihen "päällisiä" valittaessa, järjestyksen on ehdottomasti oltava tämä: 1) margariini 2) juustoviipaleet 3) leikkeleet. Auta armias jos menet laittamaan sen kinkkuviipaleen siihen alimmaiseks voin jälkeen, niin ihanan paahtiksen maku kärsii heti! Olen tullut siihen johtopäätökseen, että kun se juusto sulaa silleen kivasti siihen margariinin päälle, niin leivän maku paranee huomattavasti. Ja huom! Paahtoleivän päälle ei missään nimessä mitään rehuja enää, muuten kokonaisuus kärsii!

Kun olen lähdössä baanalle, niin itsensä kuntoon laittaminen iltaa varten on ehdottomasti aloitettava hiuksista. Ensin muotovaahdot, tupeeraukset, lakat, ja vahat, ja sitten vasta aletaan keskittyä meikkauspuoleen. Miksikö näin? Siksi, että hiukset ovat naisen kruunu (näin on joku fiksu mulle joskus kertonut), ja sen mukaan, miten se tukka suostuu lopulta päähän asettumaan, on valittava meikkaustyyli, värit jne. Homma ei yksinkertaisesti toimi, jos teet ensin meikin, ja sitten vasta alat laitella tukkaa. Kuontalosta tulee väistämättä toispuoleinen tai jotenkin muuten vaan outo.

Tähän joulunaikaan liittyen mulla on myös yksi hassu tapa. Kun niitä konvehtirasioita aletaan syödä, niin mun on ensin ihan pakko syödä ne parhaat päältä, eli ne, missä on joku minttutäyte, tai likööritäyte tms. Armotta jätän kaikki imelät toffee-ja nougatkonvehdit viimeiseksi ja pitkin hampain syön kyllä nekin lopulta, mutta aina ensin on saatava ne makeimmat, muuten menee hyvä konvehtirasia ihan hukkaan...

Tässä vain muutamia esimerkkejä omista oudoista (?) tavoistani, suurin osa taitaa olla julkaisukelvottomia, joten pysyköön ne ihan vaan omana, ja perheen, tietonamme...:)

Mutta palatakseni siihen ruoka-artikkeliin vielä, niin tiedänpä yhdenkin henkilön, jonka on aina ihan pakko hernekeittoa syödessään levittää siihen päälle pari juustoviipaletta sulamaan, tai että maksalaatikon kanssa pitää aina saada grillimakkaraa. Tai että mitään makarooniruokaa ei voi missään nimessä syödä ilman aurajuustoa. Makuja on monia, ei voi muuta sanoa!:)